sze
16

Mai ebéd

| Szerző: Dorkaaaaa | 12:06 pm

Sokakkal ellentétbe én nagyon szeretem a gombát. Legyen az egyszerű csiperkegomba vagy éppen valami erdei különlegesség. Szerintem ez az a hozzávaló, amit számtalan módon lehet variálni, csűrni csavarni úgy,hogy a végén valami isteni finomat kapjunk. Ez a következő recept is ilyen. Nem kíván nagy szaktudást, sok időt mégis az eredmény...lenyűgöző.

Fűszeres hússal töltött gombafejek

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 50 dkg darált hús
  • 8 nagyobb gomba
  • 4 nagyobb paradicsom
  • olaj
  • morzsolt oregánó
  • só, bors
  • petrezselyem
  • sajt

Elkészítés:

A paradicsomokat meghámozzuk, a húsukat feldaraboljuk. A gombafejeket megtisztítjuk, a szárukat kivágjuk, és apróra várjuk. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Közben hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot. Pár percig főzzük. A gombafejek mind a két oldalát kevés olajon megpirítjuk. Hőálló edénybe tesszük a töltelék egy részét, majd erre helyezzük a gombafejeket. Megtöltjük a maradék töltelékkel, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad (kb. 15 perc).

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsigourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr132300135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása