Sokakkal ellentétbe én nagyon szeretem a gombát. Legyen az egyszerű csiperkegomba vagy éppen valami erdei különlegesség. Szerintem ez az a hozzávaló, amit számtalan módon lehet variálni, csűrni csavarni úgy,hogy a végén valami isteni finomat kapjunk. Ez a következő recept is ilyen. Nem kíván nagy szaktudást, sok időt mégis az eredmény...lenyűgöző.
Fűszeres hússal töltött gombafejek
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált hús
- 8 nagyobb gomba
- 4 nagyobb paradicsom
- olaj
- morzsolt oregánó
- só, bors
- petrezselyem
- sajt
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, a húsukat feldaraboljuk. A gombafejeket megtisztítjuk, a szárukat kivágjuk, és apróra várjuk. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Közben hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot. Pár percig főzzük. A gombafejek mind a két oldalát kevés olajon megpirítjuk. Hőálló edénybe tesszük a töltelék egy részét, majd erre helyezzük a gombafejeket. Megtöltjük a maradék töltelékkel, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad (kb. 15 perc).
Utolsó kommentek